News

CRCA/ECPAT Shqipëri dhe ACE: Kërkojmë reformim të plotë e të thellë të Ministrisë së Arsimit!

Tiranë, 12 Shkurt 2020 – CRCA/ECPAT Shqipëri dhe Koalicioni Shqiptar për Arsimin (ACE), po ndjekin me shumë shqetësim raportimin që emisioni...

Krahasuar me 21 shtete të tjera, Shqipëria merr nën 50% të pikëve të vlerësimit për shkak të buxhetit e ulët të arsimit dhe kushteve të papërshtatshme të mësim-dhënies në arsimin parauniversitar

...

Pavarësisht përpjekjeve disa vjeçare, dhuna vazhdon të përjetohet nga 70% e nxënësve

Tiranë, 16 Shtator 2019 – Sot rreth 450 mijë fëmijë dhe adoleshentë nisin vitin e ri shkollor në arsimin...

Zinxhir njerëzor për të kujtuar fëmijët e humbur në Shqipëri që ende nuk janë kthyer pranë familjeve të tyre!

Tiranë, 17 Maj 2019 – Rreth 120 fëmijë raportohen çdo vit në Shqipëri të humbur dhe të zhdukur prej familjeve të tyre. ...

Raporti alternativ i UPR për fëmijët dhe të rinjtë, u prezantua gjatë Raportimit Periodik Universal të OKB-së në Gjenevë. Varfëria, skllavëria dhe dhuna seksuale ndaj fëmijëve, emigrimi dhe papunësia  e të rinjve ndër...

69 përqind e fëmijëve në shkolla përjetojnë dhunë dhe bulizëm!

Tiranë, 26 Shkurt 2019 – Koalicioni për Arsimin në Shqipëri (ACE) në bashkëpunim me Linjën Kombëtare të Këshillimit për Fëmijët ALO 116, nën moton “Të sigurtë për të mësuar...

Pages

Sponsors

Follow us on facebook

Contact us