Letër e hapur për Qeverinë e Indonezisë përpara takimit të katërt të ministrave të financave të G20

Të nderuar ministra, Re: Mbrojtja e prioriteteve të arsimit global brenda G20     Urime për marrjen e presidencës së G20 në vitin 2022. Ne përgëzojmë Qeverinë e Indonezisë për nxitjen e udhëheqjes dhe bashkëpunimit global në ofrimin e një rikuperimi të qëndrueshëm, gjithëpërfshirës dhe...

BËHU PJESË E KONTRATËS RINORE KOMBËTARE 2021

ME NJË KLIKIM NDAJ PROBLEMET DHE KËRKESAT QË KE SI I RI / E RE ME PARTITË POLITIKE QË MARRIN PJESË NË ZGJEDHJE, POLITIKANËT E RINJ DHE QEVERINË E ARDHSHME!   Zgjedhjet Parlamentare për Shqipërinë dhe përzgjedhja e 140 deputetëve të vendit, së bashku me programin e partive politike, ku të...

Interneti i Sigurt: Mësuesit dhe mbrojtësit e të drejtave të fëmijëve, mesazhe ndërgjegjësuese në shkolla

9 shkurt 2021 - Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Internetit të Sigurt, mësues dhe mbrojtës të së drejtave të fëmijëve, kanë organizuar aktivitete të ndryshme në shumë shkolla të vendit. Të ftuar nga CRCA/ECPAT Shqipëri, dhjetra mësues dhe profesionistët që punojnë çdo ditë për të drejtat e...

Zëri i mësuesve shqiptarë midis “Heronjve të Arsimit” në Konferencën e UNESCO-s

25 Janar 2021- Në Ditën Ndërkombëtare të Arsimit Zyra e UNESCO-s në New York, UNHQ, Partneriteti Global për Edukimin (GPE) dhe Qendra për Studime Ndër-Disiplinore (CRI), si dhe partnerë nga Koalicioni Global për Arsimin organizuan eventin "Rimëkëmbje  për arsimin e gjeneratës COVID-19 ”. Në...

Dy vjet pas protestës së studentëve, korrupsioni në universitete mbetet ende i pasfiduar!

Në web-Forumin online të CRCA-ANYN dhe ACE, studentë, pedagogë dhe deputetë çojnë shqetësimin se universitetet janë tejet të politizuar, ndërsa mësimi në distancë është në shkelje të rëndë të ligjit mbi arsimin e lartë   Tiranë, 9 Dhjetor 2020 – Vetëm dy vjet pas protestës disa-javore të...

NJË VIT PAS TËRMETIT SHKATËRRUES, CRCA DHE ACE RI-KUJTOJNË NEVOJËN PËR MBËSHTETJE TË FËMIJËVE

Gjatë mëngjesit të sotëm, CRCA/ECPAT Shqipëri dhe ACE, falë mbështetjes së GAF ndihmoi me tableta 14 fëmijë që i kanë mbijetuar tërmetit, për të ndjekur arsimin në distancë   Nëntor 2020 – CRCA/ECPAT Shqipëri dhe ACE një vit pas tërmetit të rëndë që preku Shqipërinë, realizon mundësinë e...

Qeveria duhet urgjentisht të investojë te fëmijët!

ACE dhe CRCA/ECPAT Shqipëri i bën thirrje Qeverisë shqiptare, Kuvendit dhe Bashkive në të gjithë vendin, të vendosin në qendër të punës së tyre mbijetesën dhe mbrojtjen e fëmijëve.   Tiranë, 3 Tetor 2020 - Pandemia që përfshiu këtë vit të gjithë botën, do të ketë një ndikim të madh negativ në...

Udhëzimi për hapjen e shkollave në Shqipëri i vendos fëmijët para ndëshkimit dhe përjashtimit!

ACE dhe CRCA/ECPAT Shqipëri i kërkon Ministres së Arsimit të ndalë shkeljen  të drejtat e fëmijëve në Shqipëri!   Tiranë, 13 Shtator 2020 – Në kundërshtim të hapur me çdo ligj për fëmijët në Shqipëri, udhëzimi më i fundit i lëshuar nga Ministrja e Arsimit, Besa Shahini, mbi kujdesin dhe...

“Të Drejtat Tona” mbledh 25 mësues nga Shqiperia dhe Kosova

Ambasada e Republikës së Sllovenisë mbështet trajnimin e mësuesve rreth të drejtave të fëmijëve!   Tiranë, 11 Shtator 2020 – Për herë të parë në Shqipëri, Qendra për të Drejtat e fëmijëve CRCA dhe Instituti për Promovimin e Edukimit në Kosovë me mbështetje të Ambasadave të Republikës së...

MOS HAPNI SHKOLLAT PA NJË STUDIM MBI PASOJAT E COVID-19 TE FËMIJËT!

ACE dhe CRCA/ECPAT Shqipëri: Qeveria e ka për detyrë të tregojë konsideratën maksimale për jetën dhe mirëqenien e fëmijëve!   Tiranë, 20 Gusht 2020 – ACE dhe CRCA/ECPAT Shqipëri me anë të këtij reagimi publik, drejtuar Qeverisë shqiptare, kërkojnë të shprehin shqetësimin e tyre në lidhje me...

FUSHAT KU NE PUNOJME

ACCE

Koalicioni për Arsimin e Fëmijëve në Shqipëri, (ACCE) është një rrjet jo-formal, i themeluar në vitin 2004 nga: Qëndra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve, Qëndra e informacionit dhe Kërkimeve për të drejtat e Fëmijëve, ALO 116 dhe që prej vitit 2013 MEDPAK, Partnerë për Fëmijët, Shoqata Kombëtare Edukim për Jetën,Fondacioni Shqiptarë për të Drejtat e Prsonave me Aftësi të Kufizuara, La Casa nel Cuore, ADRA Albania, Sindikata e Pavarur e Arsimit Shqiptar, Federata e Arsimit dhe Shkencës, Fëmijët Sot, PINK Embassy, u bënë pjesë e Koalicionit me qëllim kryesor për të avokuar për të drejtën universale të fëmijëve për arsimim.

Koalicioni për Arsimin e Fëmijëve në Shqipëri, është anëtare e Fushatës Botërore për Arsimin si dhe organizatore e aktivitetit të përvitshëm Java Botërore e Arsimit , “Edukim për të Gjithë”.

OBJEKTIVAT

  • Respektimi i të drejtës universale të fëmijëve për të ndjekur arsim publik;
  • Garantimi i të drejtës për çdo fëmijë për për të vijuar arsimin e detyruar publik dhe pa pagesë;
  • Avokimi për një arsim publik cilësor, gjithëpërfshirës për çdo fëmijë në  mbarë vendin;
  • Garantimi i mundësisë për arsim për çdo fëmijë vajzë për të vijuar arsimin e mesëm;
  • Partneritet i vazhdueshem me mësuesit për të përmirësuar cilësinë dhe pjesmarrjen e fëmijëve në sistemin arsimor.
 

Campaigns

26 April 2018
Studimi “Financimi I Arsimit Publik ne Shqiperi: 2008-2018” Në kuadër të Javës Globale për Arsimin, Koalicioni për Arsimin në  Shqipëri (ACE),  prezantoi ne 27 Prill 2018 raportin për Financimin e Arsimit publik parauniversitar në  Shqipëri. Studimi vjen në  konteksin e...
7 November 2017
Takimi “Sëbashku për Arsimin, Koha për të marrë përgjegjësi”. Data:   21 PRILL 2017 Ora:     10:30 Vendi: COD (Forumi) -Kryeministri Çfarë? Çdo vit në të gjithë Botën organizohet fushata e Javës Globale Arsim, e cila ka si qëllim përmirësimin e Politikave të arsimit në...

Sponsors

Follow us on facebook

Contact us