ACE kërkon në Kuvend, ushqim dhe tekste falas për çdo fëmijë në arsimin parauniversitar publik

Tiranë, 19 Nëntor 2018 - Koalicioni për Arsimin në Shqipëri (ACE) mori pjesë në seancën dëgjimore të Komisionit të Edukimit dhe Mjeteve te Informimit Publik për projektligjin “Për Buxhetin e Arsimit 2019”. Koalicioni për Arsimin në Shqipëri solli ne vëmendjen e deputetëve të pranishëm në Komision...

Koalicioni për Arsimin në Shqipëri merr pjesë në Asamblenë e Global Campaign for Education

Shqipëria për herë të parë bëhet pjesë e diskutimeve në nivel global me fokus cilësinë dhe gjithëpërfshirjen në arsimin parauniversitar dhe të lartë Nepal, 18 Nëntor 2018 – Koalicioni për Arsimin në Shqipëri (ACE), antar i Fushatës Globale për Arsimin (GCE) që prej vitit 2004, morri pjesë për herë...

ANYN: Bashkia e Tiranës të përfshijë nevojat e Rinisë në buxhetin 2019!

Buxheti i rinisë të përfshijë Kartën Rinore, punësimin e të rinjve dhe Qendrat Rinore Tiranë, 13 nëntor 2018 – Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri (ANYN) ishte i pranishëm në takimin konsultues të organizuar nga Drejtoria e Rinisë në Bashkinë e Tiranës për buxhetin e rinisë 2019. ANYN...

Fleckenstein: Qeveria të dëgjojë të rinjtë në Shqipëri!

Europarlamentari Knut Fleckenstein, reporteri për Shqipërinë në Parlamentin Europian, në takimin e tij me Rrjetin Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri kërkon angazhim më serioz të Qeverisë Shqiptare për problemet e të rinjve. Nga ana e tij Rrjeti kërkoi që Raporti i Progresit të BE-së të ketë një...

Koalicioni për Arsimin në Shqipëri (ACE), dorëzon rekomandimet delegacionit të Bashkimit Europian në Shqipëri, për Progres Raportin 2019

Tiranë, 7 Nëntor 2018 – Në kuadër të diskutimit të hartimit të Progres Raportit të Shqipërisë për vitin 2019, Koalicioni për Arsimin në Shqipëri (ACE), dorëzoi pranë delegacionit të Bashkimit Europian në Tiranë, sugjerimet në  lidhje me situatën e arsimit parauniversitar publik dhe...

69% e fëmijëve në Shqipëri, viktima të dhunës psiklologjike dhe fizike në institucionet arsimore

Arsimi parauniversitar në vend, nuk ofron asnjë mekanizëm të raportimit të dhunës në ambientet e tyre Tiranë, 15 tetor 2018 – Me kërkesë të ACE, sot, Komisioni i Edukimit dhe Mjeteve të Informimit Publik, organizoi dëgjesën publike me fokus mbrojtjen e fëmijëve nga dhuna dhe bulizmi në shkolla....

Shqipëria organizon Samitin e 1-rë të Vajzave dhe fushatën #girl2leader

Në Ditën Ndërkombëtare të Vajzave, mbi 140 përfaqësues nga Kuvendi, shoqëria civile dhe organizatat e vajzave, diskutojnë mbi përfshirjen e tyre në politikë dhe vendim-marrje Tiranë, 12 Tetor 2018 – Në Ditën Ndërkombëtare të Vajzave, Kuvendi i Shqipërisë, në kuadër të Fushatës Globale #Girl2Leader...

Shqipëria shpall fituesen e Çmimit Kombëtar “Mësuesi i Vitit 2018”

Vlerësimi më i lartë në arsim, i kalon 4 mësuesve që do të garojnë në Global Teacher Prize Tiranë, 9 Tetor 2018 - Koalicioni për Arsimin në Shqipëri (ACE),  Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA), në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë shpallën sot fituesit e...

Dorëzohet në OKB raporti i UPR për gjendjen e fëmijëve dhe të rinjve në Shqipëri

CRCA Shqipëri: jemi tepër të shqetësuar për situatën e të drejtave të fëmijëve dhe të të rinjve! Shteti duhet të marrë masa urgjente për të përmirësuar situatën! Tiranë, 24 Shtator 2018 - Një rrjet i gjerë i organizatave të të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve në Shqipëri, dorëzuan sot raportin...

Transporti publik nuk mund të ngrihet mbi shkeljen e të drejtave të fëmijëve në Shqipëri!

DEKLARATË PUBLIKE Tiranë, 25 Shtator 2018 – Qendra për të Drejtat e Fëmijëve Shqipëri (CRCA), Koalicioni për Arsimin në Shqipëri(ACE), si dhe Rrjeti Kombëtar “Vepro për Fëmijët”, me anë të kësaj deklarate publike ngrenë edhe një herë shqetësimin e tyre të thellë në lidhje me çmimin e biletave në...

FUSHAT KU NE PUNOJME

ACCE

Koalicioni për Arsimin e Fëmijëve në Shqipëri, (ACCE) është një rrjet jo-formal, i themeluar në vitin 2004 nga: Qëndra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve, Qëndra e informacionit dhe Kërkimeve për të drejtat e Fëmijëve, ALO 116 dhe që prej vitit 2013 MEDPAK, Partnerë për Fëmijët, Shoqata Kombëtare Edukim për Jetën,Fondacioni Shqiptarë për të Drejtat e Prsonave me Aftësi të Kufizuara, La Casa nel Cuore, ADRA Albania, Sindikata e Pavarur e Arsimit Shqiptar, Federata e Arsimit dhe Shkencës, Fëmijët Sot, PINK Embassy, u bënë pjesë e Koalicionit me qëllim kryesor për të avokuar për të drejtën universale të fëmijëve për arsimim.

Koalicioni për Arsimin e Fëmijëve në Shqipëri, është anëtare e Fushatës Botërore për Arsimin si dhe organizatore e aktivitetit të përvitshëm Java Botërore e Arsimit , “Edukim për të Gjithë”.

OBJEKTIVAT

  • Respektimi i të drejtës universale të fëmijëve për të ndjekur arsim publik;
  • Garantimi i të drejtës për çdo fëmijë për për të vijuar arsimin e detyruar publik dhe pa pagesë;
  • Avokimi për një arsim publik cilësor, gjithëpërfshirës për çdo fëmijë në  mbarë vendin;
  • Garantimi i mundësisë për arsim për çdo fëmijë vajzë për të vijuar arsimin e mesëm;
  • Partneritet i vazhdueshem me mësuesit për të përmirësuar cilësinë dhe pjesmarrjen e fëmijëve në sistemin arsimor.
 

Campaigns

26 April 2018
Studimi “Financimi I Arsimit Publik ne Shqiperi: 2008-2018” Në kuadër të Javës Globale për Arsimin, Koalicioni për Arsimin në  Shqipëri (ACE),  prezantoi ne 27 Prill 2018 raportin për Financimin e Arsimit publik parauniversitar në  Shqipëri. Studimi vjen në  konteksin e...
7 November 2017
Takimi “Sëbashku për Arsimin, Koha për të marrë përgjegjësi”. Data:   21 PRILL 2017 Ora:     10:30 Vendi: COD (Forumi) -Kryeministri Çfarë? Çdo vit në të gjithë Botën organizohet fushata e Javës Globale Arsim, e cila ka si qëllim përmirësimin e Politikave të arsimit në...

Sponsors

Follow us on facebook

Contact us