ACE demands to the Albanian Parliament, the provision with food and free texts for every child attending the pre-university education

Tirana, 19 November 2018 - The Albanian Coalition for Education (ACE) participated in the hearing session of organised from the parliamentary committee Education and Means of Public Information on the Draft Law "On 2019 Education Budget". The Albanian Coalition for Education, brought to the...

The Albanian Coalition for Education attends the General Assembly of the Global Campaign for Education

Albania is part of global discussions focusing on quality and inclusion in education Nepal, November 2018 - The Albanian Coalition for Education (ACE), a member of the Global Campaign for Education (GCE) since 2004, participated in one of the most important events in the field of education such as...

ANYN: Tirana’s Municipality must include youth needs in its budget of 2019!

Youth budget must deliver Youth Card, better youth employment opportunities, and Youth Centres Tirana, November 13, 2018 - The Albanian National Youth Network (ANYN) attended the Consultation Meeting organised by the Tirana’s Municipality on the issue of Youth Budget 2019. ANYN during this meeting...

Euro-parliamentarian Fleckenstein: The government should listen to youth of Albania!

The MEP Mr. Knut Fleckenstein and the rapporteur for Albania at the European Parliament, in the meeting with the Albanian National Youth Network - ANYN, urged the Government to show serious engagement for youth issues. On his part, ANYN requested that the EU Progress Report have a section on the...

The Albanian Coalition for Education (ACE) submits recommendations to the EU Delegation in Albania for Progress Report 2019

Tirana, 7 November 2018 - In the framework of the discussion on Albania's Progress Report 2019, the Albanian Coalition for Education (ACE), submitted to the European Union delegation in Tirana, its opinion on the situation of pre-university education and difficulties that children face in the...

69% of children in Albania are victims of psychological and physical violence in educational institutions

Albanian schools do not offer any mechanisms for protecting children from violence Tirana, 15th of October 2018 – On request of ACE, the Education and Means of Public Information parliamentary committee organised the hearing session focussing on the protection of children from violence and bullying...

Albania hosts the 1st Girl's Summit and #girl2leader Campaign

On the International Girl's Day, over 140 representatives from the Parliament, civil society and girls' organizations discuss their participation in politics and decision-making Tirana, October 12, 2018 - On the International Girl's Day, in the framework of the Global Campaign #...

Albanian announces the winner of the national teacher prize 2018

Four winners will compete for the Global Teacher Prize Tirana, 9 October 2018 – Today, Albanian Coalition for Education (ACE), Child Rights Centre Albania (CRCA) in collaboration with the Ministry of Education, Sports and Youth, announced the winners of the National Teachers Prize 2018. ...

UPR report on the situation of children and youth in Albania submitted to UN

CRCA Albania expresses concerns on the situation of children and youth in Albania, asking the Government to take immediate measures to improve the current state of affairs! Tiranë, 24 September 2018 – A broad network of organizations working for children and youth’s rights in Albania, submitted...

Public transport in Albania shall not violate the rights of the child

PUBLIC STATEMENT Tirana, 25 September 2018 – CRCA Albania, Albanian Coalition for Education (ACE) and the Albanian National Child Rights Network (ACT for Children) through this public statement would like to raise our grave concerns on the fact that across Albania children are being charged the...

FUSHAT KU NE PUNOJME

ACCE

Koalicioni për Arsimin e Fëmijëve në Shqipëri, (ACCE) është një rrjet jo-formal, i themeluar në vitin 2004 nga: Qëndra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve, Qëndra e informacionit dhe Kërkimeve për të drejtat e Fëmijëve, ALO 116 dhe që prej vitit 2013 MEDPAK, Partnerë për Fëmijët, Shoqata Kombëtare Edukim për Jetën,Fondacioni Shqiptarë për të Drejtat e Prsonave me Aftësi të Kufizuara, La Casa nel Cuore, ADRA Albania, Sindikata e Pavarur e Arsimit Shqiptar, Federata e Arsimit dhe Shkencës, Fëmijët Sot, PINK Embassy, u bënë pjesë e Koalicionit me qëllim kryesor për të avokuar për të drejtën universale të fëmijëve për arsimim.

Koalicioni për Arsimin e Fëmijëve në Shqipëri, është anëtare e Fushatës Botërore për Arsimin si dhe organizatore e aktivitetit të përvitshëm Java Botërore e Arsimit , “Edukim për të Gjithë”.

OBJEKTIVAT

  • Respektimi i të drejtës universale të fëmijëve për të ndjekur arsim publik;
  • Garantimi i të drejtës për çdo fëmijë për për të vijuar arsimin e detyruar publik dhe pa pagesë;
  • Avokimi për një arsim publik cilësor, gjithëpërfshirës për çdo fëmijë në  mbarë vendin;
  • Garantimi i mundësisë për arsim për çdo fëmijë vajzë për të vijuar arsimin e mesëm;
  • Partneritet i vazhdueshem me mësuesit për të përmirësuar cilësinë dhe pjesmarrjen e fëmijëve në sistemin arsimor.
 

Campaigns

26 April 2018
6 May 2014
Fushata jonë për këtë vit, TË DREJTA TË BARABARTA, MUNDËSI TË BARABARTA: AFTËSIA E KUFIZUAR DHE ARSIMI GJITHËPËRFSHIRËS, ka për qëllim të nxjerrë në pah vështirësitë e hasura nga fëmijët me aftësi të kufizuar për të pasur akses në arsimin gjithëpërfshirës. Dukë sjellë në fokus të mbarë publikut...

Sponsors

Follow us on facebook

Contact us