SHQIPËRIA SHPALL FITUESIN E ÇMIMIT KOMBËTAR “MËSUESI I VITIT”

BËHEN PUBLIKE EMRAT E 5 MËSUESËVE FITUES  

Tiranë, 6 Tetor 2017 – Koalicioni për Arsimin në Shqipëri, Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë shpallnën sot fituesin e Cmimit Kombëtar Mësuesi I Vitit 2017”

Ceremonia u organizua në Shkollën 9-vjeçare “Kushtrimi i Lirisë” ku jep mësim mësuesja fituese Dhurata Myrtollari.

Juria e përbërë nga figura të shquara të botës akademike, figura publike, gazetarë, përfaqësues nga Ministria e Arsimit dhe Sportit, nëpërmjet një sistemi vlerësimi me pike shpallën fituese të Cmimit të Madh, znj. Myrtollari. 

Lindita Nikolla- Ministre e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, e cila i dorëzoi cmimin mësueses fituese u shpreh se: “Misioni i çdo mësuesi nuk mbaron thjesht dhe vetëm me shfletimin e disa librave, por është një mision që kërkon përkushtim në gjithë atë që ju tejçoni në një orë mësimi”.   

Krahas çmimit të parë, pati edhe katër çmime të tjera.

  • Irida Hoti, Mësuesja e Vitit në Inovacion
  • Majlinda Ziu, Mësuesja e Vitit që Kontribuon për Arritjen Akademike të Nxënësve
  • Sheri Banushi, Mësuesja e Vitit Avokuese për të Drejtën e Arsimit
  • Valbona Rustemi, Mësuesja e Vitit për Arsimin Parashkollor

Znj. Myrtollari si fituese çmimit të madh së bashku me 5 mësueseit finalistë do të konkurojnë në Global Teacher Pize, e njohur si “Cmimi Nobel në Mësidhënie” një inisiativë e Varkey Foundation që ka për qëllim vlerësimin e figures së mësuesve dhe punës së tyre të palodhshme.

Për më tepër informacion kontaktoni në adresën linda.pino@crca.al

Sponsors

Follow us on facebook

Contact us