Hapet procesi i nominimeve për Çmimin Kombëtar “Mësuesi i Vitit 2018”

Mësuesit fitues, pjesë e garës së Global Teacher Prize Tiranë, 8 Qershor 2018 – Koalicioni për Arsimin e Fëmijëve në Shqipëri çeli sot për të dytin vit radhazi aplikimet për Çmimin Kombëtar ‘’Mësuesi i Vitit 2018’’. Aplikimi online është aktiv që prej ditës së sotme. Çdo mësues,  staf...

“Vepro për Fëmijët”, Kuvendit të Shqipërisë: Mbroni fëmijët nga grabitqarët seksualë!

Shoqëria civile proteston para Kuvendit të Shqipërisë Tiranë, 6 Qershor, 2018 - Shoqëria civile iu bashkua sot Rrjetit Kombëtar “Vepro për Fëmijët” I cili protestoi para Kuvendit të Shqipërisë. Përfaqësuesit e organizatave që operojnë në vend për të drejtat e fëmijëve, kërkuan vendime të drejta...

Një Rrjet Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri

Rrjeti do të adresojë, ndër të tjera, shkeljet e rënda dhe të vazhdueshmë të të drejtave të fëmijëve nga institucionet publike Tiranë, 28 Maj, 2018 – Organizatat kryesore për të drejtat dhe mbrojtjen e fëmijëve në Shqipëri, shpallën së bashku krijimin e VEPRO PËR FËMIJËT: Rrjeti Kombëtar për...

Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri zgjedh Ervjola Osmanaj për Presidenten e re të tij

Osmanaj: ANYN, një pararojë avokimi për të rinjtë Në Asamblenë  e Përgjithshme të Rrjetit Kombëtar për të rinjtë në Shqipëri, me shumicën e votave u zgjodh në postin e Presidentes, Znj. Ervjola Osmanaj.  Presidentja e sapo zgjedhur, vjen nga një eksperiencë e gjatë në një prej...

Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri (ANYN) zgjedh strukturën e re drejtuese

Asambleja e Përgjithshme e ANYN zgjodhi 6 organizata si pjesë e Komitetit Drejtues të saj Tiranë, 22 maj 2018 - Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri (ANYN), mblodhi Asamblenë  e tij të Përgjithshme. Në të morën pjesë 50 organizata dhe forume politike rinore nga e gjithë Shqipëria. ANYN...

KONFERENCA E 1-rë RAJONALE PËR FINANCIMIN E ARSIMIT MERR NË ANALIZË EUROPËN LINDORE DHE VENDET ARABE

Koalicioni për Arsimin në Shqipëri u përfaqësua në këtë konferencë nga katër organizata anëtare të saj, të cilat ndanë eksperiencat e tyre në lidhje me financimin e arsimit publik. U zhvillua për herë të parë në Beirut, Konferenca Rajonale mbi financimin e arsimit në vendet e Evropës Lindore dhe...

QEVERIA SHQIPTARE NUK PËRMBUSH PREMTIMIN: 5% PËR ARSIMIMIN E FËMIJËVE

Analiza 10-vjeçare e buxhetit të shtetit tregon se investimet publike për arsimimin e fëmijëve që prej vitit 2013 kanë ardhur vetëm në ulje. Në kuadër të Javës Globale për Arsimin, Koalicioni për Arsimin në  Shqipëri (ACE),  prezantoi sot në mëngjes raportin për Financimin e Arsimit...

SHQIPËRIA HAP JAVËN GLOBALE PËR ARSIMIN!

Koalicioni për Arsimin organizon për të 16-in vit rradhazi Javën Globale të Veprimit për Arsimin në Shqipëri! 22 Prill 2018– Për të 16 vitin rradhazi, Koalicioni për Arsimin në Shqipëri, hapi sot Javën Globale të Veprimit për Arsimin, e cila kërkon të sjellë në vëmendje të politikbërësve...

SHOQËRIA CIVILE I BËN THIRRJE QEVERISË, MINISTRIVE DHE BASHKIVE TË KONSULTOJNË DHE PLANIFIKOJNË BUXHETIN PËR DHE ME QYTETARËT!

1 Maji është dita e fundit kur çdo ministri e linjës dhe bashki në vend duhet të dorëzojë buxhetin vjetor (2019) dhe atë afatmesëm (2019-2020) tek Ministria e Financave dhe Ekonomisë. Por, pavarësisht kësaj, ministritë dhe bashkitë në vend deri më tani nuk kanë zhvilluar asnjë seancë dëgjimore me...

NË DITËN BOTËRORE TË SINDROMËS DOWN, KOALICIONI PËR ARSIMIN NË SHQIPËRI RISJELL NË VËMENDJE PROBLEMATIKAT E FËMIJË ME AFTËSI TË KUFIZUAR!

Tiranë 21 Mars 2018 – Ditën e sotme në kuadër të Ditës Botërore të Sindromës Down, Koalicioni për Arsimin në Shqipëri mori pjesë në seancën dëgjimorë sensibilizuese të zhvilluar nga Komisioni për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë me grupet e interesit dhe me përfaqësues të...

FUSHAT KU NE PUNOJME

ACCE

Koalicioni për Arsimin e Fëmijëve në Shqipëri, (ACCE) është një rrjet jo-formal, i themeluar në vitin 2004 nga: Qëndra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve, Qëndra e informacionit dhe Kërkimeve për të drejtat e Fëmijëve, ALO 116 dhe që prej vitit 2013 MEDPAK, Partnerë për Fëmijët, Shoqata Kombëtare Edukim për Jetën,Fondacioni Shqiptarë për të Drejtat e Prsonave me Aftësi të Kufizuara, La Casa nel Cuore, ADRA Albania, Sindikata e Pavarur e Arsimit Shqiptar, Federata e Arsimit dhe Shkencës, Fëmijët Sot, PINK Embassy, u bënë pjesë e Koalicionit me qëllim kryesor për të avokuar për të drejtën universale të fëmijëve për arsimim.

Koalicioni për Arsimin e Fëmijëve në Shqipëri, është anëtare e Fushatës Botërore për Arsimin si dhe organizatore e aktivitetit të përvitshëm Java Botërore e Arsimit , “Edukim për të Gjithë”.

OBJEKTIVAT

  • Respektimi i të drejtës universale të fëmijëve për të ndjekur arsim publik;
  • Garantimi i të drejtës për çdo fëmijë për për të vijuar arsimin e detyruar publik dhe pa pagesë;
  • Avokimi për një arsim publik cilësor, gjithëpërfshirës për çdo fëmijë në  mbarë vendin;
  • Garantimi i mundësisë për arsim për çdo fëmijë vajzë për të vijuar arsimin e mesëm;
  • Partneritet i vazhdueshem me mësuesit për të përmirësuar cilësinë dhe pjesmarrjen e fëmijëve në sistemin arsimor.
 

Campaigns

26 April 2018
Studimi “Financimi I Arsimit Publik ne Shqiperi: 2008-2018” Në kuadër të Javës Globale për Arsimin, Koalicioni për Arsimin në  Shqipëri (ACE),  prezantoi ne 27 Prill 2018 raportin për Financimin e Arsimit publik parauniversitar në  Shqipëri. Studimi vjen në  konteksin e...
7 November 2017
Takimi “Sëbashku për Arsimin, Koha për të marrë përgjegjësi”. Data:   21 PRILL 2017 Ora:     10:30 Vendi: COD (Forumi) -Kryeministri Çfarë? Çdo vit në të gjithë Botën organizohet fushata e Javës Globale Arsim, e cila ka si qëllim përmirësimin e Politikave të arsimit në...

Sponsors

Follow us on facebook

Contact us